Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Előkészítő munkacsoport jött létre a szakképzéssel foglalkozó iskolák átvételére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (KLIK) - írta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében. A közlemény szerint a szakképzésben résztvevő tanulók létszámának növelésében, valamint az ehhez szükséges egyszintű szakképzés-irányítás megteremtésében állapodtak meg a munkacsoportban, amelyet a nemzetgazdasági tárca, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az NGM szakképzési háttérintézménye hozott létre.

A szervezeti átalakításra a kormányzati szándék szerint azért kerül sor, hogy a munkaerő-piaci szempontok a szakképző iskolákban az eddiginél hatékonyabban érvényesüljenek - idézi a tárcát az MTI híre alapján az edupress.hu.

A szakképzés-stratégiai ügyeket tárgyaló bizottságban részt vevők között egyetértés van abban, hogy szükség lenne a szakképzés duális rendszerének kiterjesztésére, az egyszintű szakképzés-irányítás megteremtésére, illetve a középfokú képzés szerkezeti átalakítására is - áll a közleményben.