Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bővítést a felfokozott pályázói érdeklődés indokolja; az eredeti keret 40 milliárd forint volt, ezt később 70 milliárdra emelték, a magyar cégek részéről viszont 144 milliárd forint értékben érkezett igény - írja az MTI.

A Magyar Fejlesztési Bank hálózatán keresztül igénybe vehető, 5-15 éves futamidejű kölcsön azért is keresett, mert amellett, hogy kamatmentes, kezelési költséget, rendelkezésre tartási jutalékot, előtörlesztési és szerződésmódosítási díjat sem számítanak fel.

Alapesetben 600 millió forint a hitelösszeg felső határa, kezdő vállalkozások esetében 150 millió. Jelenleg ideiglenesen szüneteltetik a programot.

Az NGM sajtóosztályának tájékoztatása szerint "a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programon (Ginop) belül a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését célzó hitelprogramban intézményrendszeri vizsgálat alatt áll a többletforrás biztosításának lehetősége".  A versenyszférában nullás hitelként ismert felhívás célja az életképes, jövedelemtermelő beruházások támogatása.

A munkahelyi képzéseket támogató pályázatokkal kapcsolatban szintén sokan érdeklődtek az NGM tájékoztatása szerint, ezért a kérelmek beadásának kezdetét elhalasztották a felhívások felülvizsgálatáig és pontosításáig.