2014. szeptemberben az ipar belföldi értékesítésének árai átlagosan 0,3, ezen belül a feldolgozóipar árai kismértékben, 0,1 százalékkal emelkedtek az előző havihoz képest. Főként a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás (1,3 százalék), a gyógyszergyártás (1 százalék), illetve a fa-, papír- és nyomdaipar, továbbá a villamosberendezés gyártása (mindkettő 0,7 százalék) ágazatokban voltak magasabbak az árak.

Jelentősebben csökkentek viszont az árak a vegyi anyag, termék gyártása (1,9 százalék), az élelmiszeripar (0,4 százalék), a gép, gépi berendezés gyártása és a járműgyártás (mindkettő 0,3 százalék) területein. A feldolgozóipar többi ágazatában -0,2 és +0,5 százalék közötti árváltozást mért a KSH 2014 augusztusához viszonyítva. A jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ág árai szeptemberben 0,4 százalékkal emelkedtek. Az előző év azonos időszakához hasonlítva a belföldi értékesítési árak 2,3 százalékkal csökkentek, míg a feldolgozóipari ágazatok árai összességében 1,4 százalékkal növekedtek.

Idén szeptemberben az ipar forintban mért exportértékesítési árai átlagosan 0,1 százalékkal emelkedtek, a feldolgozóipar árai átlagosan nem változtak az előző hónaphoz mérten. A feldolgozóiparon belül jelentősen nőttek az árak a gép, gépi berendezés gyártása (2,6 százalék), a fa-, papír- és nyomdaipar, illetve a kohászat, fémfeldolgozás (mindkettő 0,8 százalék) ágazatokban, míg az egyéb feldolgozóipar és javítás árai nem változtak augusztushoz képest. Nagyobb mértékben csökkentek a vegyi anyag, termék gyártása (1,8 százalék), a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás (1,5 százalék) és az élelmiszeripar (1,4 százalék) árai. A feldolgozóipar többi területén -0,6 és +0,3 százalék közötti árváltozást mértünk. A villamosenergia-, gáz, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágban 1,9 százalékkal nőttek az árak. A forint 2014 szeptemberében az euróhoz képest 0,2 százalékkal erősödött, az amerikai dollárhoz viszonyítva 3 százalékkal gyengült. Az egy évvel azelőttihez viszonyítva az ipar forintban mért exportárai 1,0, a feldolgozóipari ágazatok árai 1,1 százalékkal voltak magasabbak.

A belföldi értékesítésben az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül az energiatermelő ágazatokban 0,7 százalékkal emelkedtek, a továbbfelhasználásra termelő és a beruházási javakat gyártó ágazatokban 0,3 százalékkal csökkentek, a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatokban pedig nem változtak az árak augusztushoz képest. A 2013. szeptemberivel összehasonlítva az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban összességében 3,7 százalékkal estek, miközben a beruházási javakat gyártó ágazatokban 2,9, a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatokban 0,7 százalékkal emelkedtek az árak.