Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Nagyrészt borult idővel indul a nap, a Dunántúl nyugati felén azonban fokozatosan felszakadozik a felhőzet, ott helyenként néhány órára a nap is kisüthet. Az ország más részein is vékonyodik a felhőtakaró, de többnyire erősen felhős marad az ég. Ezzel együtt csökken a csapadék területi kiterjedése, a vékonyodó felhőzetből délután már csak kevés helyen eshet a hó. Nappal már csak a Dunától keletre gyarapodhat néhol 1-2 cm-rel a meglévő hóréteg, a Dunántúl több pontján erőteljes olvadás valószínű, ahol megélénkül az északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 1 és 6, a Dunától keletre -4 és +1 fok között valószínű, a leghidegebb a Tiszántúlon lesz. Késő este -6, 0 fokra számíthatunk.

A vasárnap estig várható időjárás a fővárosban és környékén

Kezdetben borult időre számíthatunk, majd napközben ugyan vékonyodik a felhőtakaró, ám jellemzően erősen felhős marad az ég. A reggeli, délelőtti órákban helyenként még számítani lehet hószállingózásra, kisebb havazásra, később számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél csak a budai oldalon élénkülhet meg kissé. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 fok körül várható. Késő este -1 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

A következő 5 nap időjárása

Hétfőn szórványosan számítani kell csapadékra: északon hó, illetve ónos eső, másutt inkább eső, ónos eső valószínű. A következő napokban többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös időre van kilátás, de csak néhol alakulhat ki szitálás, ónos szitálás. Mind a minimum, mind a maximum hőmérséklet fokozatosan emelkedik.