Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szövetség szerint nincs különbség olimpiai és paralimpiai teljesítmény között, csak az ember van, az elért teljesítmény és a mögötte levő erőfeszítések, ezért azt kéri a köztársasági elnöktől, a miniszterelnöktől és az emberi erőforrások miniszterétől, biztosítsák, hogy az eredményesen szereplő paralimpikonok az olimpikonokéval azonos jutalmazásban részesülhessenek.

A MEOSZ szerint a különbségtétel azt üzeni a társadalomnak, hogy az olimpián és a paralimpián elért eredmények nem egyenértékűek, a paralimpián résztvevő sportolók másodrendűek, akik teljesítménye kevesebbet ér. A szövetség azt várja az államtól, hogy egyenlő megítélés szerint jutalmazza a sportolókat, és ne tegyen különbséget a fogyatékosságuk alapján.

A jutalmazási rendszer átgondolását kérik azért is, mert a paralimpikonok jutalma az előző paralimpiához képest is csökkent, ami elfogadhatatlan, különösen annak fényében, hogy korábban volt már gyakorlat az olimpikonokéval azonos jutalmak kiosztására.

A társadalmi tudatformálás legjobb eszköze lenne, ha paralimpikonjaink ismét azt az elismerést kapnák meg, mint olimpikon társaik - írja a MEOSZ elnöke, aki azt kéri Áder János köztársasági elnöktől, Orbán Viktor miniszterelnöktől és Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, hogy támogassák a szövetség javaslatát, és tegyenek meg minden szükséges lépést ezért a nemzeti összetartozást erősítő kezdeményezésért.