A közzétett dokumentum szerint a Miniszterelnökségen tavaly év végén összesen 144 ember dolgozott, közülük 43-an dolgoztak vezető beosztásban. A vezetők összesített juttatása tavaly 238 millió 781 763 forint volt.

A Miniszterelnökség tavaly 30,5 millió forintot költött a "munkavégzéshez kapcsolódó juttatásokra". Az összeg magába foglalja többek között a szabadságmegváltást, a jutalmat, a kereset kiegészítést és a céljutalmat is, így a közzétett adatokból nem derül ki, hogy Orbán hivatala tavaly fizetett-e a dolgozóinak jutalmat.

Szerda délelőtt erről megkérdeztük a Miniszterelnökséget. Kíváncsiak voltunk arra is, amennyiben osztottak jutalmakat, akkor azokat konkrétan kik, milyen feladatok ellátásért kapták.

Orbán Viktor miniszterelnöki illetménye bruttó 1 millió 507 400 forint. Orbán a március közepén nyilvánosságra hozott adatlapja szerint tavaly nem kapott jutalmat és célprémiumot. A Miniszterelnökséget vezető Varga Mihály államtitkár bruttó havi illetménye 997 200 forint, jutalmat, célprémiumot szintén nem kapott.

A Miniszterelnökséghez tartozik Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is. Semjén havi illetménye tavaly bruttó 1 millió 101 900 forint, prémiumot nem kapott. A Miniszterelnökségnél vezető beosztásban dolgozók tavaly 200 ezer forint cafetériajuttatást kaptak.