A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház 1,7 milliárdos adósságcsökkentése a Csillagpont Kórház pályázathoz kapcsolódó szállítói tartozás egy részének kiegyenlítéséből ered. Tovább csökkent 0,4 milliárd forinttal a Pécsi Tudományegyetem, 0,3 milliárd forinttal a Semmelweis Egyetem szállítókkal szembeni tartozása. Szintén 0,3  milliárd forintos csökkenést jelzett tárgyidőszak végére a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, a Csolnoky Ferenc Kórház, a Zala Megyei Kórház és a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet.

Ezzel szemben tovább növekedett 0,5 milliárd forinttal a MH Egészségügyi Központ, 0,3-0,3 milliárddal a Fejér Megyei Szent György Kórház és a Szegedi Tudományegyetem tartozása. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézményeinek állammal szembeni tartozása összesen 1,1 milliárd forint, amelyből 0,8 milliárd forint a Zala Megyei Kórháznál a korábbi fenntartótól kapott és még vissza nem fizetett kölcsönből származik.

Fejezetenként a szeptember havi bejelentett tartozásállományból a gyógyító-megelőző ellátást végző szakintézetek tartozása 56,6 milliárd forint, ebből a korábban nonprofit kft-ként működő kórházak 12,3 milliárd forintért felelnek. Ez utóbbiak közül a legnagyobb összegű tartozást, 3,5-3,5 milliárd forintot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, illetve a Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ jelzett. A betegellátást is végző négy egyetem adóssága 10,9 milliárd forint. Közülük a Pécsi Tudományegyetem halmozta fel a legnagyobb tartozást 5,2 milliárd forint összegben.