Józsefváros  Magdolna-negyedben azért kellett választást kiírni, mert a körzet korábbi fideszes képviselője - egyben az Echo tévé korábbi munkatársa - lemondott, egyes híradások szerint valójában lemondani kényszerült mandátumáról, miután pénzt kért a szociális alapon kiutalt házmesterlakások után - írja a portál.

Zuglóban pedig azért kell szavazni, mert a legutóbbi nyertest, a szocialista Sápi Attilát tavaly január óta senki nem látta - miközben egyik cégét százmilliós adótartozás miatt fölszámolták -, így a testület munkájában sem vett részt, és képviselői megbízatását a törvény erejénél fogva elvesztette.

A józsefvárosi hat induló egyike szocialista támogatással függetlenként a neves rapper, Dopeman. A kormánypártok az egyik jelenlegi alpolgármestert, Sántha Péternét támogatják.

Zuglóban a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak is van támogatottja Tóth Imre személyében, aki részt vett a tegnapi tüntetésen is. A Fidesz a korábbi vesztes jelölt helyett ezúttal egy gyermekorvos, Somodi Zoltán mögé állt.

Mindkét választókörzetben széttagolt, egymással is viaskodó ellenzék indult a kormánypárti aspiránsokkal szemben.