Az Orbán Viktor kormányfő által jegyzett munkaterv szerint januárban 12, februárban 22, márciusban pedig 15 előterjesztés kerül a kabinet elé.

A januári üléseken tárgyalják a veszélyes anyagok, veszélyes áruk telephelyi tárolásának katasztrófavédelmi szabályairól szóló kormányrendeletet, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályait, az egyes kutatás-fejlesztési és innovációs tárgyú kormányrendeletek módosítását. Napirenden lesz az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosítása, a Nemzeti Innovációs Hivatalról szóló kormányrendelet megváltoztatása és a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal létrehozásáról szóló kormányrendelet.

A kabinet februári ülésein tárgyalják egyebek között a 2014. évre vonatkozó Integrált Pedagógiai Rendszert szabályozó kormányrendeletet, a fővárosi és megyei kormányhivatalok működésével összefüggő egyes kormányrendeletek módosítását és a szellemi tulajdonra vonatkozó egyes kormányrendeletek megváltoztatását. A kormány asztalára kerül várhatóan az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló kormányrendelet módosítása, a kollektív befektetési formákról és kezelőikről szóló törvényhez kapcsolódó kormányrendeletek és a közös tulajdonban álló föld használati rendjének hatósági úton történő kijelölésére vonatkozó szabályok.

Márciusban tárgyalják a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló kormányrendelet módosítását, az új polgári törvénykönyvhöz és a támogatott döntéshozatalról szóló törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendeleteket, valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló kormányrendeletet. Előterjesztés kerül a kabinet elé a történelmi emlékhelyekről és a nemzeti emlékhelyekről is.

Szó lesz továbbá a társadalombiztosítási nyugellátáshoz kapcsolódó kormányrendeletről és a honvédelmi szempontból létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről is.