A Ház napirend előtti felszólalásokkal folytatja munkáját, amit a szokásoknak megfelelően az interpellációk, majd az azonnali kérdések és kérdések követnek. A határozathozatalok során összesen tizenhárom előterjesztést fogadhat el az Országgyűlés. Szavazhatnak a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött, két, egyszer már megszavazott indítványról is.

Áder János az információs önrendelkezési jogról szóló törvénymódosítással kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a változtatásban utalni kell arra, azok nem eredményezhetik más jogszabályban biztosított közérdekből nyilvános adatok és a közérdekű adatok megismerhetőségének korlátozását. Az államfő a másik visszaküldött törvénymódosítással az agrárkamara vezetőinek összeférhetetlenségi szabályain lazító előterjesztéssel összefüggésben úgy vélte, azután olyan rendezetlen kérdések maradtak, amelyek az agrárkamara működésképtelenségéhez vezethetnek.

A képviselők emellett külön büntető tényállássá tehetik a családon belüli erőszakot, amely - egy zárószavazás előtti módosító javaslat révén - kapcsolati erőszak címen kerülhet be az új büntető törvénykönyvbe.

A parlament a fentieken túl elfogadhatja az új körözési nyilvántartási rendszerről szóló törvényjavaslatot, valamint új szabályokat állíthat fel a felnőttképzésre és a pénzügyi konglomerátumok kiegészítő felügyeletére.

A szavazásokat követően korábban tárgyalni kezdett javaslatok részletes vitáit folytathatja az Országgyűlés, így egyebek mellett ismét terítékre kerül például az az indítvány, amely a képviselői bírságokat a havi tiszteletdíj csökkentésére módosítaná.