Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A belföldi értékesítés árai 3,6, az exportértékesítésé 0,6 százalékkal mérséklődtek. Az idei első négy hónapban a belföldi 4,0, az exportértékesítési árak 0,9 százalékkal maradtak el 2014 január - áprilisához képest, ami összességében 2,0 százalékos ipari termelői árcsökkenést eredményezett.

2015. áprilisban a 2014. áprilisihoz képest:

  • Az ipar belföldi értékesítésének árai átlagosan 3,6 százalékkal csökkentek. A feldolgozóipar árai 3,1, a jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálásé 5,0 százalékkal estek vissza.
  • A belföldi értékesítésben az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban összességében 4,9, a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatokban 0,2 százalékkal csökkentek, míg a beruházási javakat gyártó ágazatokban lényegében stagnáltak (+0,1 százalék) az árak.
  • Az ipari exportértékesítés árai 0,6, ezen belül a feldolgozóipar árai átlagosan 0,4, a villamosenergia-, gáz, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágé 6,2 százalékkal csökkentek.