Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Délután 17 órá 30 percig 38,29 százalékos volt a részvétel a szavazáson Választás.hu friss adatai szerint.

Ez alacsonyabb a február 22-i veszprémi időközi választás kilenc órás adatához képest (amikor a Fidesz-KDNP végül elveszítette a kétharmadot), akkor ugyanis 42,02 százaléknál tartottak.

Mintegy 72 ezren élnek a választásra jogosultak. A külképviseleti névjegyzékbe 11-en jelentkeztek: ketten-ketten Londonban, Szabadkán és Brüsszelben voksolnának, egy-egy választópolgár pedig Pretoriában, Münchenben, Milánóban, Bécsben és Bernben. Tavaly áprilisban 165-en jelentkeztek külképviseleti szavazásra a választókerületben.

Vasárnap reggel hat órától este hét óráig tartják az időközi parlamenti választást Veszprém megye hármas választókerületében. A tapolcai-ajkai-sümegi választást azért írták ki, mert a választókerület korábbi képviselője, a fideszes Lasztovicza Jenő idén januárban elhunyt.

Ma hatvan település választói 22 jelölt közül választhatnak, de a kutatások alapján a győzelemre csak három jelöltnek van komoly esélye. A fideszes Fenyvesi Zoltán, az MSZP-DK-s Pad Ferenc és a jobbikos Rig Lajos ráadásul hasonló esélyekkel indul, bárki megnyerheti a körzetet.