A Központi Statisztikai Hivatal a tavalyi utolsó negyedéves foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokat, valamint a decemberi és a 2011-es ipari termelői árakat közli. A munkanélküliek száma szeptember-novemberben 460 ezer fő volt, amely 10,6 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett, 2009 negyedik negyedéve óta a legalacsonyabbat. Az ipari termelői árak tavaly novemberben 2,5 százalékkal nőttek az előző hónaphoz képest, és 8 százalékkal emelkedtek a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

A Magyar Nemzeti Bank decemberi statisztikáit közli a hitelintézetek összevont mérlegéről, valamint a háztartási és a nem pénzügyi vállalati kamatlábakról.

Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart 45 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Németországból januári éves inflációs és munkanélküliségi jelentés, valamint decemberi éves kiskereskedelmi forgalmi adat érkezik.

Az EU statisztikai hivatala a decemberi eurózónás munkanélküliségi adatok közli, a ráta az előző hónapban 10,3 százalékos volt, az előrejelzés ezúttal 10,4 százalék.

Az Egyesült Államokban a fogyasztók bizalmát mérő indexet publikálnak. A Conference Board mutatója a decemberi 64,5 pontról az előrejelzés szerint 68 pontra ugorhatott.