A börze kínálatát elemezve látható, hogy folyamatosan nő a műszakiak iránti kereslet: már 2011 tavaszán is a mérnökök, informatikusok voltak a legkeresettebbek, a 2009-2010-es börzékhez képest pedig rendezvényről rendezvényre csökkent a gazdasági/pénzügyi szakemberek iránti igény a műszaki, IT terület javára. A kiállítók 72 százaléka kínált mérnöki és műszaki pozíciókat, 65 százalék pedig informatikai szakembereknek szóló állásajánlatokkal érkezett. A beszámoló alapján azonban a nyelveket beszélő pénzügyesek, gazdasági szakemberek is el tudnak majd helyezkedni.

A nyelvtudás és a tapasztalat teszi igazán versenyképessé a jelölteket: a kiállítók több, mint felének fontos, hogy a jelölt beszéljen nyelveket, 95 százalék előnyben részesíti a tapasztalattal rendelkező álláskeresőket, de a legtöbben a pályakezdőket is várták.

A szervezők szerint a börzén tapasztaltak, a műszaki szakemberek megszólításáért folyó verseny magyarázza, hogy a felsőoktatási törvénymódosítás és a keretszámok átstrukturálása során miért kapott olyan nagy hangsúlyt a mérnöki, műszaki, természettudományi képzés támogatása.