Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az országhatár átlépése leginkább a 18-25 év közöttieket foglalkoztatja, az életkor előrehaladtával pedig drasztikusan csökken a külföldi munkavállalás iránti érdeklődés - derül ki a 3161 főt szondázó nem reprezentatív felmérésből.

A Jobinfo.hu adatai alapján az ország határain túlra vágyók körében sorrendben Németország, Anglia és Ausztria a legnépszerűbbek.

A bér mindenek felett

A munkavállalók fele költözne Magyarországon belül másik városba egy új állásért. A képet árnyalja ugyanakkor, hogy kétharmaduk csak akkor lépne, ha az új ajánlat jobb pozícióról, magasabb fizetésről szólna.

Nemek alapján apró különbség van a hölgyek javára: a nők szívesebben teremtenek új otthont, de közöttük magasabb azok aránya, akik ezt kizárólag egy jobb egzisztenciát biztosító pozíció érdekében lépnék meg.

Mozgékonyak fiatalok és a magas pozícióban lévők

A kor előrehaladtával a munkavállalói mobilitás folyamatosan csökken. Míg a 18-25 év közöttiek 70 százaléka lenne hajlandó lakhelyet váltani egy új kihívás érdekében, az ötven felettiek esetében már csak 10-ből négyen tennék meg ugyanezt.

Legkevésbé az adminisztráció, asszisztencia területén dolgozók szeretnek költözni, akiket a jogi területen tevékenykedők követnek. A leginkább mobilizálható réteget pedig a pályakezdők, a vezetői állásban, valamint az agráriumban dolgozók jelentik.