Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyarországon élők a közúthálózattal, a helyi utakkal a legkritikusabbak, azokat csak 16 százalék minősíti jónak, ezzel a magyarok az utolsók a mezőnyben. A vasúthálózatot a válaszadók 22 százaléka ítéli megfelelőnek. A nemzetközi átlag ugyanakkor 43, illetve 44 százalék.

Az autópályák, főutak állapotáról már jobb a hazai vélemény, bár az átlagtól ez is elmarad. A főútvonalakkal a magyarok 44 százaléka elégedett, míg a légi közlekedés lehetőségeivel 49 százalék.

Az új építésű ingatlanokkal kapcsolatban a középmezőnyben van Magyarország, a válaszadók 39 százaléka szerint kielégítő az arányuk.

Az árvízvédelemmel a globális átlagnál nagyobb, 42 százalékos az elégedettség. Az energiaellátás színvonalát viszont inkább alacsonynak minősítették a hazai válaszadók, 32 százalékuk tartja jónak. A vízszolgáltatás, csatornázás megítélése a nemzetközi átlagot meghaladó, 63 százalékos. A szélessávú internet elérésének lehetőségeivel 56 százalék elégedett, ami a nemzetközi szinttel megegyező érték.

A nemzetközi átlagnak megfelelően a magyarok mintegy fele, 53 százaléka szerint akad tennivaló a közlétesítmény-hálózattal kapcsolatos szükségletek jobb kielégítéséért.

Ahogy világszerte összességében, Magyarországon is 70 százaléknyian válaszolták, hogy a gazdaság fejlődéséhez létfontosságúak a beruházások ezen a területen.

A hazai válaszadók többsége, 55 százaléka szerint nagyobb súlyt kellene fektetni a nemzeti infrastrukturális projektekre. Ugyanakkor csak 18 százalék támogatná, hogy a kormány biztosítson kölcsönt a fejlettebb infrastrukturális hálózat kiépítésére, míg a külföldi tőke bevonásában látná a megoldást 57 százalék, ami több a 45 százalékos nemzetközi átlagnál.

Ha kicsit lassítja is a folyamatokat, 70 százaléknyian szeretnék, ha a tervekkel kapcsolatban meghallgatnák a helyi véleményeket - derült ki a felmérésből.