Felélte tartalékait a magyar energiaipar
Felélte tartalékait a magyar energiaipar

Felélte tartalékait a magyar energiaipar

Nem sok tartalék van a magyar energetikában, az infrastrukturális hálózat leromlása emiatt meg is történhetett - hangzott el a Napi Gazdaság Átalakuló energiapiac 2013 című konferenciáján. Videó.
NAPI, 2013. május 21. Fotó: Economx.hu

A rezsicsökkentés az államháztartásra is 56 milliárd forint negatív hatást gyakorol − derült ki a Napi Gazdaság energetikai konferenciáján. A távfűtésben a támogatás megemelése miatt nem okoz problémákat a rezsicsökkentés, a fizetési hajlandóság azonban a jelek szerint nem javul, mintegy 30 milliárd forinttal tartozhatnak a fogyasztók.

A szintén távhőszektorban érdekelt kapcsolt erőművi ágazat ugyanakkor tömeges leállásokkal számol, amennyiben a támogatási rendszer és a szabályozás nem változik számukra kedvezően. Nem látszik jobbnak a helyzet a megújuló energia területén sem, a szakértők szerint  a jelenlegi szabályozási és támogatási környezet miatt a befektetők a szomszédos országok mellett döntenek, ha régiós beruházásban gondolkodnak.

 

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Felélte tartalékait a magyar energiaipar

Nem sok tartalék van a magyar energetikában, az infrastrukturális hálózat leromlása emiatt meg is történhetett - hangzott el a Napi Gazdaság Átalakuló energiapiac 2013 című...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.