Megtörtént a hatalomátvétel a veszprémi kézilabdacsapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt.-nél - írja a Magyar Nemzet a cégadatokra hivatkozva. A társasában Mészáros Lőrinc nagyvállalkozóval baráti és üzleti kapcsolatban lévő Szíjj László vállalata, a Duna Aszfalt Zrt. szerzett 52 százalékos részesedést. (Mészáros 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az 5., Szíjj 40 milliárddal a 21. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb listáján.)

A július közepén tartott közgyűlésen lemondott a teljes felügyelőbizottság és az igazgatóság több tagja. Az utóbbi testületből visszahívták Várhegyi Attilát és Kálomista Gábort. az utóbbit Simicska Lajos emberének tartják, aki jelenleg Orbán Viktor kormányfő haragosa. Várhegyi azonban a napilap szerint bizalmi ember a Fidesznél, az állami média egyik legfontosabb háttérfigurája.

Helyükre olyanok érkeztek, akik vagy régóta, vagy újabban a Mészáros-team ismert figurái, illetve egyikük a miniszterelnökkel igen jó viszonyban lévő üzletember ügyvédje.