Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Sziget fesztivál külső rendőri biztosításának fő feladata idén az volt, hogy kiszűrjék az előre nem várt eseményeket, ezért a BRFK megfelelő erőkkel volt jelen a környéken. A fesztivál területén bűnügyi biztosítást végeztek. A BRFK a társszervekkel együttműködve kiemelt figyelmet fordított a közrend, a közbiztonság fenntartására, hogy a fesztiválozók biztonságosan szórakozhassanak.

Az idei, 25. Sziget fesztiválon és környékén a fővárosi rendőrök a korábbi évekhez hasonlóan külföldi kollégáikkal közösen teljesítettek szolgálatot. A német, francia és brit rendőrök részt vettek a rendezvény biztosításában, valamint a külföldi látogatók problémáinak kezelésében.

A legjellemzőbb bűncselekmény a lopás és a kifosztás volt, főleg sátrakból vitték el a szórakozók értéktárgyait. Előfordult olyan eset is, amikor éjjel, a sátor oldalát kivágva jutottak az értékekhez.

A nyolc nap alatt 45 embert fogtak el a rendőrök. A rendezvény alatt tizenegy embert kábítószer-terjesztés miatt állítottak elő, közülük kilencen külföldről érkeztek. Kábítószer-fogyasztás miatt tizenöt ember ellen indult eljárás.

Közölték azt is, hogy a rendőrök 183,3 gramm zöld növényi származékot, 419,9 gramm tablettát, 181,8 gramm port, 2,3 gramm olajos folyadékot és 6 bélyeget foglaltak le.

Az idei fesztiválnak mintegy 450 ezer látogatója volt.