Augusztusban az ipar belföldi értékesítési árai az előző hónaphoz képest 0,6 százalékkal nőttek. A nagy súlyú villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágban 0,1 százalékkal mérséklődtek az árak. A feldolgozóipari ágazatok értékesítési árai összességében 1,0 százalékkal növekedtek, ezen belül legnagyobb mértékben a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás (3,8 százalék), villamos berendezés gyártása (1,5 százalék), és fa-, papír- és nyomdaipar, illetve a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása (mindkettő 1,3 százalék) területeken emelkedtek az árak. Csökkenést mért a KSH az egyéb feldolgozóipar és javítás területén (0,7 százalék), az élelmiszeriparban (0,5 százalék) és a textil- és bőriparban (0,1 százalék). A feldolgozóipar többi területén 0,4 százalék és 1,0 százalék közötti árnövekedést figyelt meg a KSH 2013. júliushoz képest. 2012 augusztusához viszonyítva a belföldi értékesítési árak 0,4, a feldolgozóipari ágazatoknál összességében 2,3 százalékos árnövekedést regisztrált a KSH.

Az ipar forintban mért exportértékesítési árai 2013 augusztusában az előző havihoz képest 0,8 százalékkal növekedtek. A feldolgozóipari ágakban az árak átlagosan 0,9 százalékkal voltak magasabbak, mint júliusban. Nagyobb áremelkedést mértünk a vegyi anyag, termék gyártásában (2,9 százalék), a járműgyártásban (2,2 százalék), a textil- és bőriparban és a gyógyszergyártásban (mindkettő 1,4 százalék). Nem változtak az árak az élelmiszeriparban és a fa-, papír- és nyomdaiparban, míg a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása területén 0,4 százalékkal csökkentek az árak. A villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágban 1,5 százalékkal csökkentek az árak a tőzsdei és piaci energiaár követése miatt. A forint az euróval szemben 1,5 százalékkal gyengült, míg az amerikai dollárral szemben 0,2 százalékkal erősödött júliushoz képest. Az előző év azonos időszakához viszonyítva az ipar forintban mért exportárai 3,6, a feldolgozóipari ágazatok árai 3,8 százalékkal emelkedtek.

A belföldi értékesítésben az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül 2013 augusztusában az előző hónaphoz mérve az energiatermelő ágazatokban (0,9 százalék), a továbbfelhasználásra termelő ágazatokban (0,1 százalék), a beruházási javakat gyártó ágazatokban (0,2 százalék) és a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatokban (0,6 százalék) is növekedtek az árak. 2012. augusztussal összehasonlítva az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban összességében 0,8 százalékkal mérséklődtek az árak, míg a beruházási javakat előállító ágazatokban 2,3, a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatokban 3,9 százalékos emelkedést mért a KSH.