Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rogán Antal ellenzéki kritikákra reagálva felmutatta azt a közjegyzői okiratot, amely szerint hitelt érdemlően és egyértelműen igazolja, hogy a postától december 5-ig 2 millió 171 500 nemzeti konzultációs kérdőív érkezett be. Így az elektronikusan kitöltött ívekkel együtt csaknem 2 millió 300 ezren mondták el a véleményüket - állította.

Kifejtette: mivel már az első feldolgozások alapján is látszik, hogy az emberek túlnyomó többsége elutasítja a "Soros-tervet" és Magyarország szuverenitásának korlátozását, lépeseket kell tenni a "terv" megakadályozása érdekében, ezért a kabinetiroda azon dolgozik, hogy a kormány januári ülésére összeállítsa azokat az intézkedéseket, amelyekkel Soros György "tervének" végrehajtása megakadályozható Magyarországon és az EU területén is.

Rogán Antal kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy kezdeményezi a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) felvételének megkönnyítését, gyorsítaná az ügyintézést. A cél, hogy ne kelljen felesleges iratokat beszerezni. Legyen elég, hogy az emberek büntetőjogi felelősségük teljes tudatában nyilatkoznak arról, hogy megfelelnek a követelményeknek.

Teleki László (MSZP) felidézte, hogy a tavalyi meghallgatáson felvetette: tegyenek azért, hogy pozitívan mutassák be a magyarországi romákat. Arról érdeklődött, hogy léptek-e ez ügyben. Rogán Antal válaszában hangsúlyozta, már dolgoznak egy kiadványon, hogy bemutassák a kormány munkáját az integráció terén.

Bárándy Gergely (MSZP) azt kérdezte, ha a kormánynak ennyire fontos a lakosság véleménye, hajlandó lenne-e olyan nemzeti konzultációt is támogatni, amelynek szövegét az ellenzék fogalmazná meg. Feltennék például a kérdést: Egyetért-e azzal, hogy kormány ne lopja el a közpénzt? Szavai szerint hasonlóan irányítottak a konzultáció kérdései, és hangsúlyozta, hogy azt közpénzből fizetik. Rogán Antal nem reagált a felvetésre.

Staudt Gábor (Jobbik), Demeter Márta (LMP) és Kész Zoltán (független) egyaránt firtatta a letelepedési kötvények ügyét. Azt mondták, a kormány 20 ezer embert engedett be Magyarországra ellenőrizetlenül. Staudt Gábor megkérdezte, hogy tervezik-e a kötvényprogram újraindítását, de erre a kérdésre a miniszter válaszában nem tért ki.

Demeter Márta azt kérdezte, mennyit keresett Rogán Antal a letelepedési kötvényeken, akár közvetve, akár közvetlenül. Részesült-e az offshore cégek hasznából? A miniszter ezt visszautasítva leszögezte: soha egyetlen ilyen vállalkozással sem állt anyagi kapcsolatban. A képviselő többször is fénymásolatot kért az említett közjegyzői okiratból, válaszul Rogán Antal közölte, a dokumentumot hétfőn feltöltik a kormányzati honlapra.

Megjegyezte azt is: nem hagyták szó nélkül Hadházy Ákos (LMP) állításait a nemzeti konzultációról, mert valóban annyi kérdőív érkezett be, ahányról a kormány beszélt. A kabinetiroda feljelentette Hadházy Ákost, és még fog is eljárásokat indítani, mert a képviselő rágalmazta a munkatársaikat.