Közel négy éve készült el, s áll üresen a főváros "ékszerének" számító felújított Rác fürdő, és mellé épült négycsillagos hotel. Az egyre reménytelenebbnek látszó csődhelyzet úgy tűnik, végre megoldódik: Megállapodás jött létre ugyanis a főváros vezetése és a magánbefektetők között. A többlépcsős folyamat első szakasza már lezárult. A főváros gazdasági bizottságánal jóváhagyásával a bonyolult tulajdonjogi kérdések a földhivatali bejegyzéssel lezárulnak. Ennek értelmében külön helyrajzi számra kerül a Rác fürdő, egy másikra a hotel és megint egy másikra a telek, amin az előbbi kettő áll. Ez utóbbinak tulajdonjoga a fürdőhöz hasonlóan a fővárosé marad, míg a hotel a beruházó Rác Nosztalgia Kft. (RN) tulajdonába kerül. Ez utóbbi cégből a magánbefektető - a Rác Beruházó Kft. - kivásárolta a főváros 25 százalékos tulajdonrészét.

A következő lépcsőben a RN átvállalja a beruházásra felvett 7 milliárd forintos hitelt a fővárostól. (A rekonstrukcióra és építésre a Magyar Fejlesztési Bank folyósított kölcsönt, amit a főváros átvett a pénzintézettől.) A RN ezt a hitelt 30 év alatt fizeti vissza évi fix 2,5 százalékos kamat mellett a fővárosnak.

A képlet innen kezdve viszonylag egyszerű: a fürdő a főváros, a hotel a RN Kft. tulajdonában van. A pazarul felújított Rác fürdő üzemeltetésére az RN 30 éves szerződést köt a fővárossal - pontosabban a fürdőket üzemeltető Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt.-vel  - és fizet a vízhasználatért és a földbérletért is. A hotel és a fürdő kezelése így egy kézben marad - és a két létesítmény egyidőben nyithat meg, várhatóan a jövő év elején. Értesüléseink szerint a hotel beüzemelés költségeit - ez több száz millió forint, de akár egymilliárdra is rúghat! - a Széchenyi bank állja majd. Az üzemeltetésre várhatóan egy nemzetközi hotellánc kap majd megbízást.