Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gyermeküket egyedül nevelő szülők segítésére 500 millió forintos állami támogatással, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány közreműködésével nyílik meg az év második felében az Egyszülős Központ, amely a szolgáltatásait az érintettek javaslatait figyelembe véve alakítja ki - közölte az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány az MTI-vel. A központ áprilisban elindította online szolgáltatásait: jogi, pszichológiai tanácsadást és mediációs segítséget. Az ingyenes szolgáltatások az alapítvány honlapján keresztül érhetők el.

Ma Magyarországon mintegy 300 ezer családból hiányzik az egyik szülő és ezek a családok több mint félmillió gyereket nevelnek. A 2005-ben létrejött alapítvány célja, hogy ezek a családok segítséget kapjanak mindennapi nehézségeik megoldásában.

A szolgáltatások indítására rendezett Kóstolj bele az Egyszülős Központba! című vasárnapi programon az alapítvány beszámolója szerint Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára a központ létrehozásához nyújtott 500 millió forintos állami támogatásról szólva azt mondta: "Évek óta azon dolgozunk, hogy Magyarország családbarát ország legyen." Sokszínű a magyar társadalom, sokféle család létezik, és a kormányzat abban kíván segíteni, hogy létesüljön egy olyan központ, ahol a hasonló sorsú emberek megbeszélhetik gondjaikat - tette hozzá Beneda.