Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Együtt, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd óbuda-békásmegyeri képviselői a dokumentumban - amelyet kedden az MTI-hez is eljuttattak - felidézték, hogy március 13-án közösen kezdeményeztek helyi népszavazást a leendő római-parti mobilgát nyomvonaláról. A helyi választási bizottság még nem döntött a kérdés hitelesítéséről, erre a benyújtástól számított 30 nap áll a rendelkezésére.

Ugyanakkor a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének napirendjén szerepel a Római-part árvízvédelmével kapcsolatos döntés - írták.

A képviselők nyílt levelükben azt kérték a korábbi óbudai polgármestertől, hogy tekintettel a folyamatban lévő népszavazási kezdeményezésükre, a Fővárosi Közgyűlés ne tárgyalja szerdai ülésén a római-parti gát ügyét, "döntésükkel várják meg a kerületi lakosság döntését".

A helyi választási bizottsághoz benyújtott népszavazási kérdés így hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat képviselő-testülete oly módon alkossa meg a kerület településképi rendeletét és építési szabályozását, hogy a Csillaghegyi-öblözet védelme kapcsán a Duna főmedre mentén csak a Nánási út és a Királyok útja nyomvonala mentén legyen építhető elsőrendű árvízvédelmi védmű?"

A főpolgármesterhez intézett, Béres András (Párbeszéd), Burján Ferenc (LMP), Czeglédy Gergő (MSZP), Mihalik Zoltán (Együtt), Őri László (MSZP), Simonka Csaba (MSZP) és Szanyó Miklós (Jobbik) által aláírt levélben emlékeztettek arra, hogy Tarlós István 2013-ban, majd 2016-ban is szorgalmazta egy erről szóló helyi népszavazás kiírását.

A képviselők a budapesti olimpiai pályázatra utalva megjegyezték: célszerűnek látszik "elkapkodott, áterőszakolt döntések" helyett először megkérdezni az embereket.