Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyre kevesebben indulnak útnak munkát vállalni Németországba és Görögországba a menekültválság miatt - tudta meg a Világgazdaság egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó szakembertől. Sokan inkább olyan országot választanak, ahol nem nagyon vannak menekültek, de azok sincsenek kevesen, akik feladták kivándorlási szándékukat.

A bevándorlás problémája elsősorban a vidékieket aggasztja, a budapestieknek nem fontos. Ezzel együtt összességében ugyanannyian akarnak külföldön dolgozni idén, mint korábban. Ezen nem változtatott az, hogy Nagy-Britanniában várhatóan korlátozni fogják az újonnan érkező vendégmunkások szociális juttatásait. A magyarok ugyanis nem ezekért, hanem a magas bérért utaznak a szigetországba.

Akit az ilyen juttatások vonzanak, azok inkább Németországban és Svédországban próbálnak szerencsét. A brit szociális rendszer nem túl bőkezű viszont viszonylag alacsonyak a bérek után fizetendő közterhek. A minimálbér nettója például a bruttó 90 százaléka. A szigetországban jól lehet keresni, egyelőre simán el lehet helyezkedni, és akinek nem magas a jövedelme, az keveset adózik.