Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tradicionalizmus és a modernizációpártiság közötti ellentét legalább olyan nagy, mint a bal- és jobboldal közötti távolság, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy ugyanazt a reformot, amit Magyarországon egy balközép kormány kezdeményezett, Csehországban jobbközép koalíció tervezi bevezetni, míg szlovákiában egy baloldali próbál lebontani - derül ki egyebek mellett a kormányfő Népszabadságnak adott interjújából. Gyurcsány Ferenc sajánlja, hogy a Fidesz feladta a rendszerváltozás utáni időszak - ahogy fogalmazott - legígéretesebb, legfelvillanyazóbb programját, a polgári Magyarország megteremtétésnek eszményét.

Az 1,2 százalékos gazdasági növekedéssel kapcsolatban azt mondta: lesz az még 4 is, és együtt kell figyelembe venni a megfeleződött külkerhiánnyal, az ipari termelés bővülésével és azzal, hogy az export jobban nő, mint az import. Hétfői parlamenti beszédében olyan kis- és középvállalatoknak szóló programról is szólni fog, amely patrióta és e cégek nemzetközti piacra lépését segíti.

A kormányfő úgy véli, azok az emberek, akik eddig is racionálisan döntöttek, és nem a legkényelmesebb megoldást választották, 2010-ben szavazataikkal fogják jóvá hagyni a kormány reformpolitikáját.