Az ország döntő részén szombaton és vasárnap is gyengén felhős időre számíthatunk sok napsütéssel. Erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, zápor, esetleg zivatar szombaton az északnyugati és az északkeleti határvidéken, vasárnap a Dunántúl északnyugati felén és az Északi-középhegységben várható.

Vasárnap késő este azonban északnyugat felől hidegfront és a hozzá kapcsolódó zivataros csapadékrendszer éri el hazánkat. A változó irányú szél eleinte gyenge vagy mérsékelt lesz, majd éjjel fokozatosan délire fordul, és vasárnap napközben megélénkül, a Kisalföld térségében időnként megerősödik. Emellett zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 29 és 34 fok között várható.

Hétfőn a hidegfront átvonul az országon, ezért átmenetileg mindenütt megnövekszik a felhőzet. Napsütésre délelőtt főként keleten, délután a Dunántúlon számíthatunk. Összességében sokfelé valószínű zápor, zivatar, de a Dunántúlon délután már csak elvétve eshet. Az északnyugati szél megélénkül, időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 31 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Kedden ismét napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Számottevő csapadék nem valószínű, de elvétve futó zápor előfordulhat. Az északi szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 28 fok között alakul.