A Somogy megyei Balatonszabadiban azért lesz időközi választás, mert a község képviselő-testülete május 28-án kimondta feloszlását. A polgármesteri tisztségért nyolc független jelölt indul: a korábbi településvezető, Tóthné Balogh Mária, valamint Onody Gyula, Vincze Péter Imre, Ressinka Imre, Kálmán András, Király Kálmán, Incze Domokos és Horváth Gábor. A hat képviselő-testületi helyért 16-an indulnak.

A Komárom-Esztergom megyei Naszály községben azért kell időközi választást tartani, mert az októberben megválasztott független polgármester, Maszlavér István május 13-án elhunyt. A vasárnapi voksoláson hat jelölt indul: Maszlavér Petra, Dibusz Ferenc, Jókuthy Zsolt, Balogh István, Sümegh István és Kampfmüller Sándor.

A Veszprém megyei Tapolcán két egyéni választókerületi képviselőt is választanak: a 3. számú egyéni választókerületben azért, mert a térség korábbi jobbikos képviselője - és jelenlegi polgármestere - Dobó Zoltán lemondott a képviselőségről. Az 5. számú egyéni választókerületben pedig az április 12-ei időközi országgyűlési képviselő-választáson mandátumot szerzett Rig Lajos (Jobbik) utódját kell megválasztani. A tapolcai választás tétje, hogy melyik párt szerez többséget a képviselő-testületben, amelyben jelenleg öt fideszes, három jobbikos, egy szocialista és egy független képviselő dolgozik.

Vasárnap két időközi települési nemzetiségi voksolást is tartottak volna, ám azok jelölt hiányában elmaradnak. Így a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ároktő és Hejőpapi roma választói a legközelebb a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.