Szerdán több-kevesebb napsütés után észak felől megnövekszik, késő délutántól meg is vastagszik a felhőzet. Estig nem valószínű csapadék, éjszaka elszórtan hószállingózás, kisebb havazás, a Kisalföldön helyenként havas eső várható, délnyugaton kicsi a csapadék esélye - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az észak felől megnövekvő felhőzetből szerda estétől kisebb havazás valószínű az északi és keleti országrészben (főként Tiszántúl északi fele, Észak-Magyarország, Dunazug-hegység). Csütörtök hajnalig helyenként 1-2 centiméteres hó hullhat, amely csütörtök napközben általában gyorsan elolvadhat.

A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet kora délután 2 és 6, késő este -2 és +2 fok között alakul.

Csütörtökön átmeneti szünet után főként a nap második felében ismét elszórtan számítani lehet csapadékra. Jellemzően eső várható, az északkeleti határvidéken ugyanakkor havazás is lehet, de megmaradó hó kevésbé valószínű - írja az OMSZ.

Délelőtt főként a Dunától keletre még szakadozott lehet a felhőzet, de napközben fokozatosan mindenütt beborul az ég. Esőre délelőttig több helyen, majd átmeneti szünet után inkább északon és keleten számíthatunk, de a hegyekben és északkeleten havas eső, havazás is lehet.

A nyugati, északnyugati szél nagy területen megerősödik, de délnyugaton és a Tiszántúlon mérsékeltebb lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon a melegebb, északkeleten a hidegebb értékekkel.

Csütörtökön az északnyugati, nyugati szelet kísérő legerősebb széllökések a Dunántúl északi, északkeleti részén, majd a nap második felében már az Északi-középhegységben is helyenként elérhetik a 65-75 km/h-t. Péntekre virradó éjszaka várhatóan tovább erősödik a szél.

Pénteken fokozatosan csökken a felhőzet, délután már a napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk. Reggel még kisebb eső, havas eső, majd napközben a gomolyfelhőkből zápor szinte bárhol kialakulhat. Havas eső, hózápor északkeleten fordulhat elő.

Az északnyugati, északi szél erős, a Győr-Szeged vonal széles sávjában viharos lesz, de estére veszít erejéből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul - olvasható az OMSZ prognózisában.