Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Változott a magyarországi megyék egy főre jutó ipari termelés alapján felállított sorrendje. Több évig masszív előnnyel vezetett Győr-Moson-Sopron megye, ám a legfrissebb - 2016-os regionális adatok - szerint már Komárom-Esztergom megye áll az élen.

A listavezető Komárom-Esztergomban tavaly 7,69 millió forint termelési jutott egy lakosra, Győr-Moson-Sopron azonban csak nagyon kevéssel marad el ettől a 7,65 millió forintos eredményével. 2015-ben még jóval nagyobb volt a különbség, akkor Győr-Moson-Sopron 8,1 milliós eredményt ért el, szemben versenytárs megye 6,25 milliójával.

A két éllovas megye fölényét mutatja, hogy 2016-os 2,8 millió forintos egy főre jutó országos átlag közel háromszorosát hozták össze. A leggyengébb eredményt tavaly Baranya megye érte el, ahol az egy főre jutó ipari termelés 1,08 millió forint volt. Ez a lista azonban kizárólag az ipari termelést mutatja, ami nem feltétlenül jelenti, hogy gazdaságilag ne lehetne erős egy-egy megye. Például Budapest, amely számos gazdasági mutatóban a legjobbak egyike, az 1,65 millió forintos egy főre jutó ipari termelésével a gyengébb megyék mezőnyében foglal helyet.

A címlapkép forrás: Audi Hungaria