Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szombaton közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek. Északon alakulhat ki eső. Napközben csak néhol, estétől nagyobb területen lehet csapadék. A délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Vasárnap eleinte szakadozott lesz a felhőzet, majd ahogy Észak-Olaszország felett kimélyül a mediterrán ciklon, a délután folyamán beborul, és egyre nagyobb területeken ered el az eső. A délnyugati szél délkeletire fordul, és többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok körül alakul.

Hétfőn már országszerte borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, a Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső, hó is lehet. Az északi szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között valószínű, de az Alföldön 10, 13 fok is előfordulhat.

A változás oka, hogy nagy mennyiségű hideg levegő halmozódik fel Észak-Európában, amely dél felé áramlik. Az Adria felett eközben ciklon mélyül ki, amelynek hátoldalán az Alpokra, illetve a Nyugat-Dunántúlra is betör ez a hideg légtömeg.

Minden ehhez hasonló időjárási szituáció elég nagy bizonytalansággal terhelt. Ha csak 100 km-rel keletebbre vonul el a ciklon (ami globális méretekben semmi), jóval keletebbre kerül a csapadékzónája, és száraz, hideg levegő érkezik fölénk. Ha pedig nyugat felé tolódnak el a folyamatok, akkor pedig a meleg, nedves légtömegnek lesz nagyobb tere, a hideg pedig kiszorul Nyugat-Európába.