A hallgatóknak számítaniuk kell arra, hogy nem csak statikus, hanem mozgóképes feladatok is lesznek. Ezek segítségével "menet közben" kell felismernie a jelzéseket, át kell látnia a szituációt, döntenie kell, a mai közlekedésben nincs arra idő, hogy megálljon gondolkodni - idézi a portál Dobrocsi Endre közlekedésbiztonsági szakértőt.

Vizsga közben a 8-10 másodperces animáció megállítható és újraindítható, de a lényeg, megválaszolásra összességében 1 perc áll rendelkezésére. Ha a vizsgázó többször is lejátssza magának a filmet, a jó válasz megadására annyival kevesebb ideje lesz. A régi struktúra ebben a tekintetben nem változik.

A Közlekedési alapismereteken belül minden kategóriában lesz két mozgóképes feladat - közölte a szakértő -, egy 3 pontos és egy 1 pontos. Az előbbiek a forgalmi szituációkat, az elsőbbség kérdését taglalják, az egy pontosak ennél egyszerűbbek, melyekben például táblafelismerésről lehet szó.

Minden vizsgázó két mozgóképes feladatot biztosan fog kapni, függetlenül attól, hogy B vagy éppen C kategóriáról van szó. A B-nél 55, a C-nél 25 kérdésre kell válaszolni.