Az indoklás mindössze annyi, hogy a kormány hozzájárul a projekt műszaki tartalmának bővüléséhez, valamint a támogatásának növeléséhez. A projekt megnevezése változatlan maradt, abban nem esik szó semmiféle bővülésről.

Szó szerint idézzük: "A projekt a középső fizikai elválasztású, 2×2 forgalmi sávos (leállósáv nélküli), 24,60 m koronaszélességű M25 autóút 18,5 km hosszban való megvalósítására irányul.

Az M25 autóúthoz kapcsolódóan a mezőkövesdi kapcsolatot biztosító csomópont megvalósíthatósága érdekében megvalósításra kerül a 2502 jelű Mezőkövesd-Andornaktálya összekötő út Andornaktálya községet elkerülő szakaszának új nyomvonala, valamint megvalósul az Eger belterületén lévő 252 számú főút rekonstrukciója, továbbá ugyanitt 490 m hosszon párhuzamos kerékpárút is épül."

A beruházó továbbra is a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt, az uniós támogatás összege pedig -  az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból (IKOP) - 13 milliárd 690 millió forint. (A tavaly decemberi kormányhatározatban ez még csak 4 milliárd 636 millió forint volt.)