Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese csütörtök este az MTI-nek elmondta: megindultak a vonatok Sárszentmihály és Székesfehérvár között, ahol korábban nem közlekedtek a havazás miatt. A Budapest-Székesfehérvár vonalon, ahol délután 30-40 percet késtek a vonatok, csökkentek a késések.

Csütörtök este a budapesti vonalakon hókészültséget rendelt el a MÁV. A Budapest-Veszprém vonalon 20-30 percesre csökkentek a kora este még egy-másfél órás késések.

Marad a tél

A hétvégén folytatódik a télies idő, többfelé várható havazás, és hidegre is készülni kell. Helyenként mínusz 9 Celsius-fokig hűlhet a levegő, néhol még nappal is mínuszokra kell készülni - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzést itt olvashatja.

Harminc-negyven perc késésre kell számítaniuk viszont az utasoknak a Dunakanyarban, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vácrátót vonalon, valamint a Budapest-Hatvan és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon.

Győr, Pápa és Celldömölk térségében már csak kisebb késések fordulnak elő.

A délutáni székesfehérvári torlódások miatt a Budapest-Szombathely közötti gyorsvonatok még jelentős, egyórás késéssel közlekednek.

Már nincs útzár a 82-es főúton

Újra járható a 82-es főút, amelyet délután le kellett zárni a Veszprém megyei Gézaháza közelében, mert az erős havazás miatt körülbelül harminc kamion elakadt - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A kamionok a főút 29-es kilométerénél akadtak el, a teljes útlezárás a műszaki mentés befejezéséig tartott.

Ugyancsak a 82-es úton a 10-es és 11-es kilométer között, Eplény térségében késő este elakadt egy nyerges vontató.

A katasztrófavédelem Veszprém megyei szóvivője, Csépányi-Barczi Petra tájékoztatása szerint a 8-as és 82-es főúton este feloldották az erős havazás miatt a 7,5 tonnánál nagyobb tömegű tehergépjárművekre délután elrendelt korlátozást, így újra közlekedhetnek a teherautók Veszprém megyében.

Pest megyében főként a Pilis magasabban fekvő útjain okoz gondokat a havazás, a jeges, csúszós szakaszokon autók, buszok és kamionok is elakadtak, többször a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk. A legtöbb jármű, közöttük kilenc távolsági busz Budakeszi és Páty között akadt el, hosszú sor várakozik arra, hogy a sószóró megtisztítsa a meredek utat.