Ideiglenes befogadóállomás épülhet Körmenden és Szentgotthárdon

Háromszáz-ötszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás épül a következő napokban Körmenden, és hasonló létesítését tervezik Szentgotthárd mellett is.
Inforádió, MTI, 2016. február 29. hétfő, 20:26

A hétvégén már kaptak információkat a kialakult helyzetről, hétfőn pedig a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékesei rendkívüli testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a tervezett lépésekről - mondta Bebes István (Fidesz-KDNP) körmendi polgármester. Egyelőre csak a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén létesítendő sátortábor felépítéséről esett szó, arról továbbra sincs információjuk, hogy migránsok mikor érkeznének a Rába-parti városba.

Hozzátette, inkább egyfajta felkészülés zajlik, hiszen közismert, hogy a szomszédos Ausztriában több ideiglenes beléptetőpont kialakításáról döntöttek, ezek között szerepel a heiligenkreuzi is, ami indokolja, hogy Körmenden, illetve Szentgotthárdon ismét létesítsenek sátortábort.

Bebes István továbbra is úgy tudja, hogy az ideiglenes táborok csak nyitott intézményként működhetnek, de a közbiztonság fenntartását a rendőrség szavatolja, erre határozott ígéretet kaptak Tiborcz Jánostól, Vas megye rendőrfőkapitányától, aki szintén ott volt a hétfő délelőtti körmendi testületi ülésen.

Tompa László (Pro Körmend) önkormányzati képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a helyi polgárok biztonságérzete miatt fontosnak tartják a polgárőrség megerősítését, a migránsok rossz egészségi állapota miatt a rövidesen elkészülő körmendi kórház ágyszámainak növelését, valamint azt is, hogy a körmendi befogadópontot egy nyugati határhoz közelebb eső területre helyezzék át.

Szentgotthárdon szerint délután kezdődik rendkívüli testületi ülés, amelyen szintén a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai adnak tájékoztatást.

Szentgotthárdon is ideiglenes befogadóállomás épülhet

Háromszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás létesítését tervezik Szentgotthárdon is, közvetlenül a magyar-osztrák határ mellett - közölte Huszár Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester, miután hétfő délután a képviselő-testület tagjai is tájékoztatást kaptak a kormányzati szándékról.

A kijelölt terület hetven százaléka belvizes, véleménye szerint az jelenlegi állapotában nem alkalmas a sátortábor felépítésére, ezért azt javasolta, hogy a műszaki stábbal vizsgáltassanak meg más helyszínt is. Arról, hogy mikor kezdik építeni a tábort, a polgármester nem tudott tájékoztatást adni.

Huszár Gábor szerint ha megépítik Szentgotthárdon és Körmenden is az ideiglenes migrációs befogadóállomást, akkor a két tábor kapacitása együttesen sem haladja majd meg a 600-700 főt, azok nem lesznek nagyobbak, mint amekkorát tavaly szeptemberben létesítettek. Ha ismét működne a tervezett ideiglenes befogadóállomás, akkor megítélése szerint ismét szükség lesz a városban és környékén a rendőri jelenlét megerősítésére.

"Arra kértem Vas megye jelen lévő rendőrfőkapitányát, hogy csakúgy mint tavaly szeptemberben, mindent tegyenek meg a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében". Szükség lesz arra is, hogy az önkormányzat nagyobb létszámban vehessen igénybe közmunkásokat a keletkező hulladék összegyűjtésére, valamint központi forrásból bővíteni kellene a városban már meglévő köztéri kamerarendszert is - közölte Huszár.

A Jobbik szentgotthárdi szervezete hétfő délután az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: határozottan tiltakoznak az ellen, hogy akár csak egy napig is migránsok tartózkodjanak Szentgotthárdon és Körmenden.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Karasz_Vilmos_macskatenyeszto, 2016.03.01 09:53

ZAVAROS A KORMÁNY BEVÁNDORLÁSPOLITIKÁJA

A kormány népszavaztatni akar a bevándorlásról, de elutasítja az ehhez szükséges törvénymódosításokat. Nem akar bevándorlókat fogadni, de közben táborokat építene nekik.

http://alfahir.hu/zavaros_a_kormany_bevandorlaspolitikaja


ENNYIT ORBÁN HARCIAS KIÁLLÁSÁRÓL: ÚJABB MENEKÜLTTÁBOROKAT NYITNAK HAZÁNKBAN

"A szavak és a tettek ezúttal sincsenek összhangban egymással, ahogy a WikiLeaks kiszivárogtatta a magyar kormányfő szavait: ne arra figyeljenek, amit a megválasztásomért mondok, hanem arra, amit teszek" - emlékeztettek a közleményben.
A jobbikos politikusok felháborítónak nevezték, hogy a Belügyminisztérium ezúttal is a lakosság előzetes tájékoztatása nélkül hajtja végre ezeket az akcióit, illetőleg elszomorítónak nevezték, hogy a városok fideszes polgármesterei nem emelik fel szavukat a kormány tervei ellen.

http://alfahir.hu/ennyit_orban_harcias_kiallasarol_ujabb_menekulttaborokat_nyitnak_hazankban
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Karasz_Vilmos_macskatenyeszto, 2016.02.29 21:45

Nem hallom a fideszbirkák éljenzését, ujjongását...

ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .