1.Hőség

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ismét hármas figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére június 30. péntek éjfélig. Országszerte mérséklődik a meleg, 25 fokot meghaladó napi középhőmérséklet már csak az Alföldön valószínű.

2. Zivatar

Éjszakára mindenütt megnyugszik az idő, legtovább az északi, északkeleti tájakon fordulhat elő zivatar. Pénteken a délutáni órákban jobb eséllyel a Dunántúlon dörrenhet meg egy-egy helyen az ég. A zivatarokat viharos széllökés (60-70 km/h) és jégeső kísérheti.

3. Szél

Csütörtök estétől mindenütt csillapodik a légmozgás, majd pénteken az északi, északkeleti megyékben ismét viharossá fokozódik a délnyugati szél. A legerősebb széllökések 60-75 km/h között valószínűek.

Késő estére megszűnik a csapadék, éjfél körülre kiderül az ég. Péntek délelőtt még napos idő valószínű, majd napközben délnyugat, nyugat felől egyre több és egyre vastagabb felhőzet érkezik az ország fölé. Péntek este már általában erősen felhős lesz az ég. Pénteken helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon és az Északi-középhegység területén - valószínű zápor, a Dunántúl délnyugati részein emellett egy-egy zivatar is kialakulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27 és 34 fok között alakul, az Alföldön és a Délkelet Dunántúlon a 31 fok fölötti értékekkel.