A Dunántúl déli felén és az Alföldön területi átlagban 15-30 milliméter csapadék hullhat szombat éjfélig. Ennek nagyobb része eső lesz, illetve éjszakai halmazállapot-váltást követően délelőtt a Dunántúlon síkvidéken is havazhat, amelyből számottevő hótakaró várhatóan nem alakul ki.

A magasabb dombvidékeken, de főként középhegységeinkben azonban vastagabb, tapadó jellegű hótakaró kialakulására lehet számítani.

Mennyire lesz hideg?

Péntek este borult lesz az ég és többfelé várható eső is. A délnyugati, estétől az északi szél helyenként megerősödik. Késő estére 0 és +8 Celsius-fok közé hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 7 fok között várható.

Vasárnaptól változóan felhős lesz az ég, néhol hózápor előfordulhat, majd többnyire erősen felhős időre számíthatunk, elszórtan alakul ki havazás, nyugaton havas eső is lehet.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 10 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +5 fok között valószínű - olvasható a prognózisban.