Orbán Viktor korábbi fontos szövetségeséből az egyik legnagyobb ellenségévé vált Simicska Lajost a Fővárosi Közgyűlés "megajándékozta" a szerdai ülésén egy olimpiai mountain bike-pályával, amikor több olimpiai helyszín módosításáról döntöttek - írja a Blikk.

Ennek alapján Óbudáról átraknák a tervezett biciklipályát a Hármashatár-hegy Hidegkút felőli oldalára. "Az áthelyezéssel a meglévő ­mountain bike-pálya hasznosítása biztosítható, valamint erősíti Budapest bemutatásának lehetőségét a médián keresztül" - indokolta a változtatást a megszavazott anyag az újság szerint.

A tervezett, mintegy százhektáros, egészen a Hármashatár-hegy csúcsáig felnyúló pálya túlnyomórészt érintetlen természetvédelmi területet érint. Ráadásul a komplexum területét a Blikk szerint érdekes módon úgy kanyarították, hogy pont határos legyen Simicska Lajos ingatlanával. Egy nagy alapterületű építményt pedig közvetlenül a telekhatárra helyeznének a tervek szerint. A közeli rétre hatalmas parkolókat raknának, a szomszédos erdő melletti bicikliútból pedig az olimpiai forgalmat kiszolgáló autóút lenne.

Az idilli környezet szétrombolásáról Simicska nem nyilatkozott a Blikknek, idősebb fia, Ádám viszont azt mondta nekik:

Teljesen érthetetlen, hogy erre a természetvédelmi területre terveznek egy sportpályát. A környéken lakókat zavarná, s biztosan fel lesznek háborodva

A lap megkereste Tarlós Istvánt és a fővárosi önkormányzatot is és megkérdezték, miért kell egy természetvédelmi területre olimpiai létesítményt építeni, illetve hogy szándékukban állt-e ezzel borsot törni Simicska Lajos orra alá, de a kérdéssel átirányították őket a budapesti olimpiai pályázatért felelős kormánybiztoshoz, mondván, ők készítették az előterjesztést, amit a közgyűlés megszavazott.