Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új rendvédelmi életpálya 2015 nyarán 30 százalékos illetményemeléssel indult, és a tervek szerint 2019-ig minden évben újabb 5 százalékos emelés lesz, így 2019-ben már 50 százalékkal lesznek nagyobbak a testületben a bérek. Tavaly több mint ötvenezren kaptak 30 százalékos illetményemelést, több mint négyezren 25-30 százalékost, mintegy 250-en - zömmel vezető beosztásúak - pedig 15-30 százalékost.

Az emelés a 2015 év elejéhez képest idén a rendőr tiszthelyetteseknél mintegy 90-100 ezer, a tiszteknél 120-140 ezer forintos lehet. A kormány létszámában és eszközeiben is megerősíti a rendőrséget, kiszámítható életpályát és anyagi, erkölcsi megbecsülést nyújt azoknak, akik ezt a hivatást választják. A 2002 óta nem látott rendvédelmi illetményemelést és egzisztenciális háttértámogatást pedig az állomány megelégedéssel fogadta - mondta a helyettes államtitkár.

Átalakult a teljesítményértékelés is, mely nemcsak egyéni erőfeszítésekre, de a közös eredmények javítására is ösztönzi az állományt. A tavalyi szolgálati teljesítmény alapján idén két részletben, májusban és szeptemberben a tiszthelyettesek átlagosan 140 ezer forintot, a tisztek 175 ezret kapnak. Erre a kormány idén nyolcmilliárd forintot különített el - tette hozzá Zsinka András.

A rendvédelmi pályát választók támogatása érdekében idén nyártól a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyes hallgatói számára létrejön a tisztjelölti jogviszony, mellyel ingyenes kollégiumi elhelyezés és akár negyvenkétezer forintos ösztöndíj járhat, laptopot pedig minden tisztjelölt ingyen kap.

Zsinka András szerint míg az unió számos országában a migránsáradat és a terrorveszély miatt jelentősen romlik az emberek biztonságérzete, addig Magyarországon rend és nyugalom van.