Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A amerikai külügyminisztérium több magyar állampolgárnak is megtiltotta, hogy belépjen az Egyesült Államok területére, mivel korrupciós ügyekben vettek részt - vázolja a The Wall Street Journal (WSJ) cikke a legfrissebb magyar botrányt. Megállapításuk szerint ez az ügy ismét rávilágít a magyar és az amerikai kormányzat közötti feszültségekre. A neves amerikai lap felidézi, hogy pontosan milyen kritikákat is fogalmazott meg az amerikai vezetés hazánkkal szemben az elmúlt időszakban, majd megemlítik Orbán Viktor beszédét is, amelyben kifejezetten autokrata országokat emlegetett példaként (Törökországot és Szingapúrt).

A WSJ felidézi az amerikai nagykövetség kijelentéseit, amely szerint hiteles információkkal rendelkeznek a kitiltott személyek korrupcióban való érintettségéről, majd a 444.hu hírportál által közölt konkrét esetet idézi.

"Senki nem áll a törvények fölött" - idézi a WSJ az amerikai külügyminisztériumot, hozzátéve: az Egyesült Államok teljes mértékig egyetért azzal a magyar kormányzati állásponttal, hogy a korrupciót zéró tolerancia illet. A korrupcióra adott válaszokhoz pedig egy egészséges és transzparens rendszerre van szükség, amiben érvényesül a fékek és ellensúlyok szerepe - idézte a neves amerikai lap.

A lap megpróbált válaszokat szerezni a magyar kormányzattól és a minisztériumtól is, de egyelőre nem jártak sikerrel - írta a Portfolio.hu.