Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A ReSzaSz közleménye szerint köztudott probléma, hogy a béremeléssel és a fiatal szakorvosoknak járó támogatás megszűnésével közel ötszáz fiatal orvos fix bevétele csökkent. Sajtóhírek szerint ezen kollégák választhatnak, hogy a támogatásban vagy a béremelésben kívánnak-e részesülni a jövő novemberi második béremelési lépcsőig. Ez a ReSzaSz álláspontja szerint a legkönnyebb, de egyben az egyik legrosszabb megoldás. A ReSzaSz ezzel szemben azt javasolja, hogy a 2017 őszére tervezett második béremelési lépcsőt hozzák előre 2017 január 1-re.

Ezzel a lépéssel megoldódna a fiatal szakorvosoknak járó támogatás megszűnésével károsultak problémája (a nettó 100 ezer forintnyi veszteséget pótolná a béremelés két lépcsője), illetve a rezidensképzés alatt ösztöndíjban és hiányszakma-pótlékban egyaránt részesültek (nettó 100 illetve 50 ezer forint veszteség) problémája is.

Nem oldaná meg teljesen, de valamelyest rendezné azon sürgősségi szakorvosok helyzetét, akik korábban 200 forintos Gábor Aurél ösztöndíjban részesültek.

A ReSzaSz szerint ez az intézkedés visszaállítaná a bizalmat a kormány irányába.