"Egy kezdő szakács 750 ezerért eljött volna, de azt nem tudjuk kitermelni" - mondta Bánlaki Balázs, a mindszentkállai Káli-kapocs romkocsma tulajdonosa a hvg.hu-nak.

A lap körszemléje szerint továbbra is hatalmas problémát jelent a megfelelő munkaerő megtalálása. Bánlaki például több fővárosi és vidéki szakközépiskolával is felvette a kapcsolatot, ám ott sem biztatták: a végzősök nagyobb része azonnal külföldön helyezkedik el, mások nem hajlandók még havi 300 ezer forintos nettóért sem végigdolgozni a nyári szezont. (Kiszipolyozzák az embereket a magyar boltokban? - Meglepő adatok.)

"A közösségi oldalakon hirdettünk, 60 ezren nézték meg az állásajánlatainkat, és végül többek között Szentesről, Zalaegerszegről és Pécsről találtunk alkalmazottakat" - mondta a hvg.hu-nak Flórián Tamás, a szigligeti strandon működő Három Platán komplexum üzemeltetője.