Az Evernote jegyzetelő alkalmazással többféle szempont szerint rendezhők jegyzeteiteket, és címkékkel is elláthatók a leckék. Nemcsak szövegeket, hanem képeket és videókat is el lehet menteni vele, a jegyzeteket pedig meg a Facebookon lehet megosztani - írja az Eduline.hu.

A PCalc Lite-tal a legbonyolultabb matematikai képleteket is megoldhatják az érettségizől. A telefont egyenesen tartva egyszerűbb műveleteket végezhetnek el, a tudományos számológépeken megszokott gombokat akkor láthatják, ha megfordítják a készüléket. A Graphing Calculator-ral nem csak számolni lehet: az egyenleteket grafinokon is megjeleníthetik, a trigonometriai feladatok megoldásában háromszöges ábra is segít. A Math Workout-tal játékos matekfeladatokat oldhatnak meg a diákok. Könnyű, közepes és nehéz szinten, nyolcféle feladattípus közül választhatnak. A The Chemical Touch-csal a kémiaérettségire készülhetnek fel. Megnézhetik a periódusos rendszer összes elemének tulajdonságait - például az olvadáspontot vagy a sűrűséget -, de a vegyületek felépítésének ábrázolására is van funkció. Az Irodalmi arcképcsarnokban a magyar irodalmi alakok életrajzát ismételhetik át, A történelem legnagyobb zsarnokai cíművel pedig szöveges és térképes formában is átismételhetik az életrajzokat, és különböző statisztikákat is nézegethetnek.

A SpeakingPal alkalmazásnak az angolérettségire készülők tudják hasznát venni. Több tucatnyi felvett párbeszédet nézhetnek meg videón, majd az egyik szereplő helyébe lépve gyakorolhatják a kiejtést, amelyet az alkalmazás értékel is. A másik funkciót buszon vagy zajos helyen is használhatják: teszteket oldhatnak meg, amelyek felmérik, megértették-e az adott szituációban elhangzottakat. Az Essentials by AccelaStudy app is a nyelvtanulásban segít, angolul, németül, franciául és oroszul is elérhető. Szókincsfejlesztő feladatokat kínál, és hangfelismerő funkciójával a kiejtést is addig csiszolja, amíg tökéletes nem lesz.