Így látja a helyzetet Varga Mihály

A magyar gazdaság bizonyítványa egyértelműen jobb lett a korábbinál - kommentálta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Európai Bizottság csütörtökön közzétett őszi gazdasági előrejelzését az M1 tudósítójának.
Domokos László, 2017. november 9. csütörtök, 21:42

Az Európai Bizottság idén 3,7 százalékos, jövőre 3,6 százalékos, 2019-ben pedig 3,1 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon. A brüsszeli testület gazdasági és pénzügyi főigazgatósága (EcFin) az idei és a következő évre is egy ezrelékponttal javította a GDP növekedésére vonatkozó korábbi prognózisát.

Az álláspontok egyre közelednek egymáshoz, bár a magyar kormány várakozásai még egy kicsit optimistábbak, a tavaly megkötött hatéves bérmegállapodás a bérnövekedést és a közteher-csökkenést illetően is erőteljesebben hat, mint korábban várták. Emiatt van jó ok azt gondolni, hogy idén 4 százalék körüli, jövőre pedig 4,3 százalékos növekedés várható - mondta Varga Mihály.

Az oktatási rendszerben elindított átalakítások kedvezőbben segítik vissza az embereket a munka világába. Úgy tűnik, a közfoglalkoztatás beváltotta a hozzáfűzött reményeket, az elmúlt egy évben a gazdaság növekvő munkaerő-szükséglete miatt 50 ezerrel csökkent a közfoglalkoztatotti állomány, amely olyan tartaléka lehet a magyar gazdaságnak, amely a következő évek növekedéséhez biztosítani tudja a megfelelő munkaerőt - véli a miniszter.

Az előrejelzéseknél fontosabbnak nevezte a magyarországi személyes találkozókat. Olyan befektetői csoportok jönnek Magyarországra, amelyek alaposan megvizsgálva a helyi körülményeket, beszélgetve intézményekkel, már korábban megtelepült külföldi beruházókkal alakítják ki a véleményüket. Nem véletlen, hogy a piac az elmúlt években sokkal pontosabb képet adott Magyarországról, mint a nemzetközi intézmények előrejelzései.

Az új inflációs adatokkal kapcsolatban megjegyezte: bízik abban, hogy tartható lesz az év végére jelzett 2,4 százalékos infláció, hiszen az elmúlt hónapok inflációs hullámzásai azt mutatják, hogy a 2 százalékos tartományban fog maradni az árváltozás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

a nagy hohoohooo, 2017.11.10 13:33

@a nagy hohoohooo: ....hogy átlagmagyarék inkább szimpatizálnak azokkal akik most hozzáférnek a pozíciókhoz és pályázatok megnyeréséhez mint akik sajna igen keveset keresnek azaz a melóshoz.
A magyar helyzetnek vannak sajátosságai az általános inflációs szabályok mellett, azokon túl.Nem csak és nem is első sorban a bérek emelkedése a magyar infláció mozgatója, hanem a rengeteg állami és EU pénz piacra ömlése, konkrét felhasználási szükségletek nélkül ! Ami persze nem azt jelenti, hogy nem lehetett volna a megfelelő, hatékonyabb szükségleteket megfogalmazni, de ahhoz szakértelem, koncepció, szinergikus tudás kellet volna ? amit a szétvágott, feldarabolt , majd kórosan centralizált, elmaffiázott finanaszírozási-döntési szervezet helyből kizárt ! Így jött létre a mai fura helyzet, hogy miközben az állam úgy húzza elő a zsebéből a százmilliárdokat, mint valami szemfényvesztő, közben nincs elég fedezet a működés finanszírozására, a közétkeztetésre, a közös társadalmi kiadások nagy részére ! A mai magyar állam inflációs pénzből akkora, amekkora, és ezt kell majd megfizetnie a bőséggel magával sohsem találkozott népnek !
Meg lehet dönteni az Orbán-rendszert - csak össze kellene fogni minden magyar szavazónak, akinek nem kell többé ez a kormány, ez a maffiaország.

Az a legnagyobb baj,hogy minket meg a visegrádi hármak hagynak le,ha orbán sokáig marad.
Pofátlanságban már rég lehagyták...
(Szerencsére nem 'lehagytuk'.)
Ez legalább akkora marhaság vagy hazugság mint a" Soros terv"a bevándorlókkal !Tudom hogy mi akkor is nyertünk , amikor vesztettünk.Megértettem hogy az ország fejlődésén mindig a saját csapata erősödését és gazdagodását érti..Ezért még megkérdezném tőle hogy az nekünk is jó lesz ? Azt elhiszem ebből, hogy addigra a családjának minden tagja a saját lábára áll ,a gazdagodásuk olyan mértékű lesz hogy utol tudnak érni bárkit , akit fontos célnak tekintenek.Eközben az ételosztásnál sorban állók hossza majd Makóig ér.-- Ha erről az oldaláról közelítem meg ,akár hihető is lehet -- ha elég sokan ezt akarják .
Amikor a magyarokról beszél, többnyire csak magára és a haverokra gondol.
Majd a bolondok házában sokan bólintanak rá.
Kizárt, hogy teljesüljön Orbán víziója
http://mfor.hu/cikkek/makro/Kizart__hogy_teljesuljon_Orban_vizioja.html?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

a nagy hohoohooo, 2017.11.10 13:30

"a gazdasági növekedés állandó, a fizetések nőnek, és, hogy a családtámogatásokat is évről évre növelni tudta a kormány".Látszatra minden jól megy, azonban ezerrel folyik a jövő felélése. Ezért hamarosan jön a 7 szűk esztendő, és azt senki nem fogja szeretni.
Háát csak olyan Titanic jellege van a dolognak, az úri közönség a bárban önfeled, a többiek a fedélzetközben nyomorognak, de a jéghegy nem válogatós, mindenkit a tenger fenekére küld, most tán még az a szerencse, hogy nem kell felszállni arra a fránya Titanicra,nem, mert már rajta vagyunk....csak az úri közönség krémje mégsem szarja össze magát, bár tudja, hogy jön a jéghegy.Amíg Matolcsy a jegybankban van, addig semmi rossz nem történhet.
A GDP 4%-át kapjuk az EU-tól, így fejlődik 1-2%-ot a gazdaság. Azaz a kohéziós alap nélkül 2-3%-ot ROMLIK!
A statisztikai adatokról meg pontosan tudjuk, hogy pl. a munkanélküliségi rátát milyen jelentős mértékben meghamisítják, a közmunkásokkal növelik, holott az nem foglalkoztatottságot jelent, a járulék elvonással meg kiejtenek egy jelentős réteget.
Folyamatosan a kormány figyelmét konkrét korrupciós ügyekre irányítják, de, ahogy Orbán nem hajlandó ezeket megérteni, tudomásulvenni, úgy nem jut el Poltig sem.
Amúgy meg a multik húzzák a gazdaságot, főleg az autóipar és beszállítói, oda meg a kormány keze csak kismértékben ér be. Bár tudjuk, hogy 2010- óta, a multik megköpködése ellenére a kormány a korábbihoz képest 40%-kal magasabb összeggel támogatja az itt beruházókat: korábban 4.9 MFt-t adtak egy munkahely megteremtéséért, ma 6.9 MFt-t... És így se nagyon nő a munkahelyek száma...
Ha a német cégek véletlenül kivonulnának, itt -5 % lenne a növekedés.Alábecsülve.
Mert ha nekünk van 2.5 % népességünk az EU-n beül, és van 0.7 % gazdasági teljesítmény az már gáz. A jobban teljesít az ilyen humbug. Szlovákiában 130 ezer a minimál nyugdíj. 62 év a korhatár. mAgyarországon 28800 forint, és hatvanöt év a nyugdíjkorhatár. Ez csak egy, hogy ne higgyek Orbánnak.
Úgy, hogy a GDP be be van számolva a német cégek termelései is. Mercedes, AUDI , BOSCH, ALDI soroljam ? A munkanélküliségi rátáról nem is beszélve.
És azt tudja a "MImagyar" , hogy Mészáros vállalkozásaiban , alacsonyabb bérekért dolgoznak a magyarok , mint a multiknál ?
Sajnos a jó lehetőség kevés, mert kormányzati irányelv, hogy Magyarországon alacsonyak legyenek a bérek, hogy a befektetőket ide vonzák. A kormány által kiemelt "vállalkozók" ( pl. Mészáros..stb..) pedig nem fog Orbán elveivel szembe menni.
DE! A multi többet fizet.Fizeti a dolgozó tb járulékát,esetleg ad cafetériát is. A gázszerelő nem alkalmaz. Majd közmunkába kirendelnek hozzá robotolni. És ha nála marad a pénz?A magyar állam úgy sem lát belőle egy kanyit sem. Megy Ciprusra.
Ez csalás,mert nincs verseny, a profit egy helyre koncentrálódik és közpénzt használnak. A profit pedig nem az országban marad, hanem horvát nyaralókat, jachtokat vesz és offshore cégeket csinál, horvát fociklubbot vesz és kisajátítják a Balatont is, más magyar cégeket tesznek tönkre.
Az országban csak keveseknek adatott meg hogy hozzáférjenek a milliókhoz.Rengeteg a nyomorgó és éhes ember Ne dőlj be amit hallasz az csak a választásoknak szól.A kormánynak nincs pénze,pénze az adófizetőknek van ,ezeket mind-mind énteőmiti-ők nem mert őket is mi tartjuk el-fizetjük,ahogy nincs ingyenes óvodai étkezés,nincs ingyentankönyv sem mindent mi adófizetők fizetünk,amúgy jó látlelet arról ,hogy a FideSS szerint nincs szegénység ,de egyre többen szorulnak rá a hamisan a FideSSnek tulajdonított"ingyenességre.A növekedés csak mihez képest van ha leguggolsz alacsony vagy ha kicsit megmozdulsz mert zsibbad a lábad két centivel magasabb vagy.Mégis úgy látom ,
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

a nagy hohoohooo, 2017.11.10 11:31

Megy a székely a kocsival az úton, mikor megszólítja egy diákforma legény:

- Bátyám, messze van Kolozsvár?

- Nincs messze ? feleli a székely.

A diák kérdi, hogy felülhet-e, mire a székely mondja, hogy felülhet. Eltelik egy óra, két óra, még mindig mennek. Végül a diák nem bírja tovább és megkérdezi:

- Bátyám, messze van még Kolozsvár?

Mire az öreg:

- Most már messze.


http://168ora.hu/penz/mankokkal-fut-a-magyar-gazdasag-7501
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html