Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A költségvetési bizottság csütörtöki ülésén a kormány beterjesztette Nemzeti Stadionfejlesztési Program részleteit: eszerint a 2014-es büdzsében erre a célra rendelkezésre álló 12 milliárd forintot 27 kisebb-nagyobb település stadionjára költhetik el. A legnagyobb 600-600 millió forintos támogatást kap Gyimót, Dunaújváros és Siófok. A győri, budapesti Szusza Ferenc és a Hidegkúti Nándor, a kaposvári, a kecskeméti, a paksi, a pápai és a békéscsabai stadion 560-560 millió forintot kap. Jut pénz Mezőkövesdre, Szolnokra, Kisvárdára és Szigetszentmiklósra is. A teljes listát a módosító javaslatban megtalálja. Az indoklásból kiderül, hogy a NBI-es és NB II-es csapatok mellett támogatást kaphatnak a foci akadémiák és amatőr pályák is.

A 12 milliárdos stadionfejlesztési program nem tartalmazza a Győr Aréna 4,9 milliárdos, a debreceni stadion 1,7 milliárdos, a Nemzeti Olimpiai Központ 20,2 milliárd forintos támogatási keretét. Szintén ezen felül értendő az FTC stadion építésének 2014-es számlája, amihez az adófizetők 8,3 milliárd forinttal járulnak hozzá.

A költségvetés beruházási alapja összesen 130,4 milliárd forintos kiadással számol, ebben a sportlétesítmények mellett 17,3 milliárd forinttal szerepel a parlament előtti Kossuth tér rekonstrukciója, 1,4 milliárddal a Szilvásváradi Lovasközpont fejlesztése, de 3-3 milliárd jut tanuszoda és tornaterem fejlesztésre, s 3,6 milliárdból épül az MTA bölcsészeti és társadalomtudományi kutatóháza.