Eddig bizonyítható módon 4 budapesti szállodából távozott fizetés nélkül egy csaló pár, a kár a Szallas.hu eddigi felmérése alapján egy-egy szálláshely esetében több százezer forint, összesen pedig meghaladja a 3 millió forintot. Volt olyan is, ahová végül az érvényes előfoglalás ellenére nem mentek el, illetve teltház miatt is kaptak már elutasítást. A pár férfi tagja ellen egyébként már egy másik ügyben is nyomozást folytat a Nemzeti Nyomozó Iroda, különösen nagy értékben elkövetett csalással kapcsolatban - közölte a portál.

Május vége óta több budapesti szállodában is megfordult, majd fizetés nélkül távozott egy csaló pár. A szállodák Bonnie és Clyde-jai - ahogyan a közlemény aposztrofálja őket - a legutolsó foglalást július 30-án intézték, így várható, hogy további szálláshelyeken is felbukkannak.

Az átverés eddig minden esetben hasonló forgatókönyv szerint zajlott. "A férfi és a nő szobát foglal, majd az ott-tartózkodásuk alatt akár többször is meghosszabbítják pihenésüket, végül tekintélyes fogyasztást követően fizetés nélkül távoznak. A férfi mindig Török Szabolcsként jelentkezik be, míg a nő több különböző álnevet is megadott már a regisztráció során. A szálláshely elhagyásakor egy egyébként létező, Harrys Global nevű cégre hivatkoznak, mely a hátrahagyott számlát rendezni fogja" - mondta Dorcsinecz József, a Szallas.hu ügyvezetője.

"Az esetről az egyik szállodától hozzánk beérkező fizetési felszólítás kapcsán szereztünk tudomást. Török Szabolcsot korábban egy honlap elkészítésével bíztuk meg, de azt a felvett előleg ellenére nem szállította le, így mindkét ügyben feljelentést tettünk. Azt is megtudtuk, hogy az illető ellen már a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik egy harmadik ügyben, mely különösen nagy értékben elkövetett csalással kapcsolatos" - mondta Nagy Tibor, a Harrys Global hazai képviseletének ügyvezetője.

A közlemény szerint a Szallas.hu már tájékoztatta szállásadó partnereit az esetről, hogy elkerülhessék az újabb átverést, illetve a rendőrséggel együttműködve nyakon csíphessék a párost. Ezt ugyanakkor megnehezítheti, ha a csalók is olvassák a híreket és új trükköt találnak ki.