Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Bankszövetség és minden tagintézménye elkötelezett a jogszabályok és a bírósági döntések maradéktalan betartása mellett, a Kúria hétfői döntésével pedig megerősítette, hogy a bankszektor eddig is jogkövető magatartást gyakorolt - mondta a bankszövetség főtitkára (képünkön) az MTI-nek hétfőn.

Kovács Levente hangsúlyozta: a bankszövetség gyakorlatának megfelelően "a bírósági döntéseket nem véleményezzük, hanem maradéktalanul végrehajtjuk." Kiemelte: a Kúria hétfői döntésével sok nyitott kérdés és jogi próbálkozás lezárult, a devizahiteles szerződések élő és jogszerű szerződések, melyeket teljesíteni kell. "Ugyanakkor látjuk a lakáshitelezés társadalmi problémáit. Tudjuk, hogy sok családnak segítőkézre van szüksége." - mondta. Hozzáfűzte: a nehézségek mérséklésében a bankszektor szerepet vállal.

Elmondta: a devizahiteles ügyfelek kétharmada már kézzel fogható segítséget kapott a kormányzat, a bankok és a közös programok révén. Az árfolyamgát kibővítése már valamennyi devizahiteles ügyfélnek segítséget biztosít.