Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Északnyugat felől egyre nagyobb területen számíthatunk tartós esőre, záporra, helyenként zivatarra.

Vasárnap eleinte mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délutántól a nyugati országrészben felszakadozik, csökken a felhőzet. Délelőtt a Dunántúlon és a középső területeken, délutántól főként a Dunától keletre számíthatunk esőre, záporra, zivatarra.

Több helyen jelentős mennyiségű csapadék valószínű, heves zivatarnak azonban kicsi az esélye. Szombaton a Dunántúlon több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. Vasárnap már keleten is északnyugati, északi szél várható, az országban több helyen erős, helyenként viharos széllökések lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 18 és 25 fok között alakul, a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon azonban még 25 fok fölé melegedhet fel a levegő - írta az MTI.

Ez a helyzet Európában

Hullámzó frontzóna választja ketté kontinensünket, ennek mentén sok a felhő, több helyen esik az eső, záporeső, helyenként zivatarok is előfordulnak. A frontzóna Skandinávia déli részétől Lengyelországon és az Alpokon át egészen Spanyolország északi részéig húzódik, ettől keletre döntően magas légnyomás uralkodik. Kelet- és Dél-Európában általában sokat süt a nap, a Földközi-tenger partvidékén többfelé mérnek 35 fok feletti hőmérsékleti értékeket a délutáni órákban.

Európa hűvösebb területei közé tartozik a Brit-szigetek és Skandinávia nyugati, északnyugati része, itt sok helyen a 20, Izlandon pedig helyenként 10 fok alatt marad a hőmérséklet egész nap. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig egy markáns hidegfront alakítja, sokfelé okozva csapadékot és megerősödő szelet.