A kormányfő a szimpatizánsaik és kormánypárti politikusok előtt tartott beszédében úgy fogalmazott: a választás eredményének lényege, hogy Magyarország győzött, "győzött az összefogás, az együttműködés és az egység", és "alulmaradt a békétlenség, a széthúzás, a cinizmus és a reménytelenség".

Hangsúlyozta, önkormányzati választási sikerükkel megvan a kormánypártok idei harmadik győzelme az országgyűlési és az európai parlamenti szavazás után.

Szavai szerint most ismét megtanulták, hogy nincs nagyobb erő az együttműködésnél, és három választási sikerrel a hátuk mögött azt mondhatják, hogy "Magyarország erős ország, mert mindegyik választáson képes volt Európában is párját ritkító összefogást teremteni". Orbán szerint az elmúlt négy évben visszaadták a reményt Magyarországnak, az elkövetkező négy évben pedig naggyá fogják tenni az országot. Mint mondta, számukra a győzelem nem pozíciót jelent, hanem jogot arra, hogy még többet dolgozhassanak.

Budapestről szólva a miniszterelnök kifejtette: a Fidesz-KDNP több mint kétharmadot szerzett, hiszen jelen állás szerint a 23 kerületből 17-nek lehet kormánypárti polgármestere.

Gratulált a Fidesz-KDNP újraválasztott főpolgármesterének, Tarlós Istvánnak, akihez fordulva azt mondta: az elmúlt évek bebizonyították, hogy Budapest a nemzet fővárosa, és aligha lehet nagyobb megtiszteltetés, mint ha valaki a nemzet fővárosának életét irányíthatja. A mi egységünket valójában egy nagy közös szenvedély tartja össze, amelynek a neve: Magyarország. Szolgáljuk hát szorgalmasan és alázattal! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! - zárta néhány perces megszólalását a kormányfő.