Így verik át a közértben: vallott a hatóság

Egyre több a lejárt élelmiszer a boltokban – írja keddi számában a Napi Gazdaság.
MTI-Eco, 2014. április 22. kedd, 07:55

Az élelmiszer-kereskedők legtöbbször a minőségmegőrzési idővel trükköznek, a tavalyi ellenőrzések alapján leggyakrabban a húsokat és húskészítményeket érintették a csalások. Második helyen a jelölési kifogások állnak, a harmadik legtöbbször előforduló probléma pedig a nyomon követhetőség hiánya volt - tudta meg a lap a Vidékfejlesztési Minisztériumtól.

Az idei első negyedév után már 16 982 ellenőrzésen vannak túl a hatóságok, ebből 810 végződött összesen több mint 122 millió forint összegű bírsággal. Az első három hónapban különböző okok miatt 4952 tétel - 686,6 tonna - élelmiszert kellett kivonni a forgalomból.

HOZZÁSZÓLÁSOK